klinkers

Klinkers zijn toch wel de stenen die het meest gebruikt worden voor het oprit. Onderschat niet dat de klinkers ook van toegevoegde waarde kunnen zijn voor het paadje in de voortuin of achtertuin. Ben jij op zoek naar klinkers voor jouw project? Dan ben je bij Alpha Sierbestrating aan het goede adres. Zowel in onze webshop als in onze fysieke winkel kun je de mooiste klinkers kopen voor een scherpe prijs.

Vraag uw informatie aan

Vul onderstaand formulier in om uw benodigde informatie aan te vragen.

Ruim assortiment

Snelle levering

webshop

Klinkers voor het oprit

Wanneer je een oprit aan gaat leggen voor jouw woning, heb je hier erg veel grind of stenen nodig. Deze stenen moeten natuurlijk bestand zijn tegen zware belasting van bijvoorbeeld 1 of meerdere auto’s. Daarom doe je er verstandig aan je goed te verdiepen in de type klinkers die op de markt zijn. Zo kies en koop jij de beste type klinker voor jouw oprit.

De betonklinkers zijn bij uitstek ideaal om te kopen en gebruiken voor het oprit. Deze betonklinkers zijn namelijk zeer geschikt voor zware belasting en kunnen tegelijkertijd het water goed afvoeren. Let wel op dat de betonklinkers een open structuur hebben, waardoor er in de loop van de tijd mos- of algengroei kan ontstaan op de klinkers. Wel zijn de betonklinkers wat vriendelijker geprijsd dan bijvoorbeeld de gebakken klinkers.

De gebakken klinkers worden ook vaak gekozen voor het oprit, omdat deze zeer worden gekenmerkt door de zeer lange levensduur. Deze gebakken klinkers kunnen ook zeer zware belasting verdragen. Het voordeel van de gebakken klinkers is dat er bijna geen mos- of algengroei kan ontstaan op de klinkers, doordat de structuur van de steen meer gesloten is. Een ander voordeel van de gebakken klinker is dat dit type bestrating zeer kleurvast is. Een nadeel is dat type klinker vaak wat duurder is in de aanschaf. Vandaar dat er bij gebakken klinkers ook gekozen wordt voor een tweedehands variant.

Trendkleuren klinkers: grijs en antraciet

Klinkers kunnen namelijk in alle soorten, maten en kleuren gekocht worden. Wanneer je jouw klinkers aanschaft, wil je natuurlijk weten welke trendkleuren er op dit moment zijn. Wij kunnen je vertellen dat je altijd goed zit met de kleuren grijs en antraciet in jouw bestrating. De grijze en antraciete klinkers passen bij verschillende type woningen en deze kleuren zijn helemaal van dit moment. Natuurlijk bieden wij ook bestrating aan in andere kleuren. De wijnrode en okergele klinkers zitten ook in ons assortiment en zijn ook zeer geliefd bij onze klanten.

Formaten klinkers

Wanneer je aan het nadenken bent over het aanleggen van de bestrating, doe je er verstandig aan om je te verdiepen in de verschillende klinkerformaten. Bij Alpha Sierbestrating worden de klinkers aangeboden in verschillende soorten en maten. De waalformaten zijn de klinkers van het kleinste formaat. Deze zorgen voor een wat drukker geheel, maar zijn juist ideaal om te gebruiken bij de kleinere projecten. De dikformaten zijn groter dan de waalformaten. Deze zijn daarom geschikter voor de wat grotere projecten, zodat relatief minder stenen gelegd dienen te worden. 

Goede leveranciers & partners​

Om continue vernieuwend bezig te zijn, zijn goede partners onontbeerlijk. Wij werken dan ook samen met gerenommeerde branche gerelateerde bedrijven.

Heeft u hulp nodig? Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze. Uw keuze reeds gemaakt? Wij beschikken altijd over een grote voorraad zodat we snel kunnen leveren. Uiteraard kunt u uw materialen ook direct meenemen.

We zien u graag bij ons in Enter, de koffie staat klaar!

Wij werken met

Bekijk onze showtuin

Hulp nodig? App met ons