Deze natuursteen laat zich zowel op buitenterrassen en patio’s als ook in serres, keukens en entree partijen prima toepassen. Bluestone is verkrijgbaar in een anticato (getrommelde/verouderde) uitvoering en in een primo uitvoering (strakke, gezoete met facet).

Uiteraard is de bluestone perfect geschikt voor bestrating in de tuin, maar er is met dit prachtige materiaal veel meer mogelijk. Zo geeft een vijverrand van natuursteen een luxe extraatje aan de sfeer in de tuin, maar ook bloembakken of traptreden dragen bij aan het totaalplaatje.

Voor de goede orde: bluestone, spotted bluestone, blue moon etc. zijn hetzelfde.

Tip

Natuursteentegels mogen niet strak aan elkaar verlegd worden. Natuursteen kan krimpen en uitzetten. Wij adviseren de tegels te verleggen met een minimale voegbreedte van 3mm. De ontstane voeg kunt u perfect invoegen met voegmortel. Klik hier voor de voegmortels.

Bluestone is een vrij hard kalkgesteente uit China. De kleur loopt langzaam terug. Hoewel bluestone relatief hard is, is het wel gevoelig voor krassen. De krassen worden na verloop van tijd minder zichtbaar doordat het oppervlak a.h.w. verweerd.

bluestone-anticato china brown bluestone venato